Objectius

Un objectiu es pot definir com la situació a la que es vol arribar si es duu a terme una sèrie d'actuacions. Els objectius han de ser realitzables, realistes i quantificables, i s'ha d'establir un termini perquè s'acompleixin. A més, els objectius poden ser qualitatius (relatius als mercats, els segments, els serveis, els productes, la imatge, etc.) o quantitatius (els que tenen a veure amb les xifres de venda, les quotes de mercat, els increments de l'ocupació, les millores de la rendibilitat d'un determinat producte, etc.).

 
Oferta estandarditzada

Oferta turística basada en els mateixos productes i serveis per a tots els turistes, sense tenir en compte les diferents característiques i necessitats de cada tipus de turista. Com a conseqüència d'això, acostuma a ser un tipus d'oferta molt bàsica i amb pocs productes complementaris. És una oferta dirigida a les masses.

 
Oferta turística

Engloba tots aquells elements que intervenen en l'activitat turística del municipi i en els quals sí que es pot intervenir des del Govern local. Els elements que componen l'oferta turística bàsica són els recursos turístics, les infraestructures turístiques i els equipaments públics. Però també n'hi ha d'altres, com: l'estructura econòmica del municipi, els recursos humans, l'estructura social del municipi, els sistemes de transport i comunicacions, la qualitat dels recursos, la imatge, la comercialització i suport del sector públic.

 
Oficines de turisme

Tenen com a funció principal la promoció turística de la destinació. No poden vendre als turistes. Però, tot i que no actuen pròpiament com a intermediaris, poden posar en contacte el turista amb els ofertors dels productes o serveis. Un exemple d'això és el cas de les centrals de reserva.

 
Oportunitat

Determinada circumstància de l'entorn, la demanda o la competència que pot incidir positivament en l'activitat turística d'un municipi. Les oportunitats es poden detectar gràcies a l'anàlisi externa de la destinació.

 
Organismes de promoció

Són patronats, consorcis, agències de promoció, etc. que tenen com a funció principal la promoció turística de les destinacions. No poden vendre als turistes. És a dir, no poden actuar com a intermediaris comercials. Tot i així, el seu paper és important a l'hora de parlar d'intermediació, ja que poden informar de les diferents ofertes a través de catàlegs, fullets, pàgines web, oficines d'atenció als turistes, telèfons d'informació, guies, etc. A Catalunya, segons la normativa, aquests organismes poden arribar a fer reserves d'allotjament per a la primera nit en una destinació.