Tenint en compte els atractius de les cinc poblacions que l'integrarien (Trespomes, Tresperes, Tresplàtans, Tresrunes i Tresfonts), els tècnics de l'OTT van considerar que El Clúster del Tres podia desenvolupar una oferta turística global (amb gastronomia, paisatge, patrimoni, fonts termals, etc.) amb un mercat potencial de característiques molt similars.
Els tècnics de l'OTT també ens van explicar que la dinàmica d'un clúster no és una opció tancada, sinó que és una opció dinàmica que permet acords estratègics amb altres poblacions i zones turístiques.
També ens van dir que ens ajudarien en el desenvolupament del seu pla d'acció; per exemple, a potenciar aquelles línies de negoci que es donen al clúster: balnearis, turisme rural, etc., posant-los en contacte amb empreses i entitats que en altres zones i poblacions ja desenvolupaven ofertes del mateix tipus i amb problemàtiques similars. Un dels temes claus que ens van recomanar va ser d’harmonitzar el projecte turístic propi amb el que estava desenvolupant l’ens comarcal.
En relació amb Quatrefestes vaig observar que Trespomes tenia un fort avantatge competitiu respecte de Quatrefestes: la gastronomia. I que, a més, no podia competir amb aquest poble en oferta lúdica i activitats.
D'altra banda, la proximitat de l' autopista donava a Quatrefestes la possibilitat que hi anés un tipus de turistes que a Trespomes li costaria més d'atraure: autocars, per exemple.
Ho vaig veure clar: Trespomes havia d'unir esforços amb Tresrunes i Tresfonts, mentre que amb qui havia de competir realment era amb Quatrefestes.