En la gestió d'una destinació s'ha aconseguit el suport d'un tècnic auxiliar que ajudarà a desenvolupar un projecte per diagnosticar la funció pública amb relació a la qualitat.
Se li ha ofert documentació sobre aquesta temàtica, però encara no ho té prou clar i et demana quin d'aquests aspectes no ha de diagnosticar.
L'aplicació de la qualitat als recursos turístics patrimonials.
El seguiment dels establiments turístics certificats amb distintius de qualitat (ISO 9001).
L'aplicació de normatives i regulacions del sector del turisme actiu i d'aventura.
El suport en formació dels recursos humans.
L'adequació dels equipaments a les necessitats dels visitants.
El seguiment dels establiments turístics certificats amb distintius de qualitat no és una funció pública. Correspon a les entitats certificadores fer aquest seguiment. L'administració el que ha de fer és incentivar les empreses perquè es certifiquin i perquè millorin les condicions de qualitat dels seus establiments i això ho pot fer desenvolupant una marca de qualitat, marca que normalment s'estableix en un àmbit supramunicipal, normalment autonòmic o fins i tot estatal.
Correspon a l'administració vetllar per la qualitat dels seus recursos patrimonials i també per l'aplicació de normatives i regulacions vigents.
D'altra banda, qualsevol administració turística vetlla per reforçar la qualitat dels recursos humans mitjançant el desenvolupament d'oferta formativa específica. De la mateixa manera, els equipaments són competència pública o d'entitats que compten amb l'aixopluc públic, sent per tant la responsabilitat de vetllar per la seva qualitat de caràcter públic.