Concretar els punts forts i els punts febles és l'objectiu final de l'anàlisi interna, i no sempre és fàcil fer-ho. Cal definir-les clarament i sense generar dubtes interpretatius.
De les propostes següents, indica quina no està ben redactada com a anàlisi interna.
La qualitat dels establiments d'acollida és elevada, tal com ho demostra el fet que fins a un 20% tenen certificació específica.
La destinació disposarà de diversos espais catalogats com a protegits. El més important, en quant a singularitat, serà compartit amb la comarca veïna.
El Pla urbanístic que el municipi va aprovar l'any passat no incorpora les directrius i criteris de l'Agenda 21 local.
El projecte del Tren d'Alta Velocitat dividirà el terme municipal en dues parts i generarà un efecte barrera important.
De totes les propostes, és clar que la darrera no forma part de l'anàlisi interna, sinó de l'externa, no és un punt feble, sinó una amenaça, ja que està fora del nostre control com a destinació i com a municipi. En canvi, les tres primeres propostes sí que són d'anàlisi interna.
Les dues primeres aporten punts forts per a la destinació en clau de qualitat, en el primer cas, i en clau de recursos, en el segon cas.
La tercera proposta ofereix una lectura de punt feble, i per tant d'anàlisi interna, i estableix, també, un dèficit entre dos instruments que són generats per l'Administració municipal, el Pla urbanístic i l'Agenda 21.