Com ja hem vist, per poder crear un producte adequat als requeriments de cada segment de turistes, hem de basar-nos en un producte principal, que ve determinat pel posicionament que es vulgui aconseguir en el mercat.
A partir d'aquest producte principal, s'han de definir una sèrie de productes específics, que s'adaptin als requeriments de cada tipus de turista.
Per aconseguir aquests productes específics s'hauran de definir una sèrie de productes perifèrics i complementaris.
En el cas d'una destinació rural propera a una gran ciutat (menys de 2-3 hores en cotxe), un dels productes principals podria ser la visita de dia als centres artesans, donada la importància que la destinació té en aquest recurs. A partir d'aquest producte podem fer variacions, en funció de les necessitats i exigències dels diferents visitants.
A partir de la idea de producte principal que podria ser "experimentar les tradicions vives del món rural en una jornada", podrem definir una sèrie de productes específics que s'adaptin als requeriments dels diferents tipus de turistes.
Per aconseguir aquests productes específics, haurem d'afegir al producte principal una sèrie de productes perifèrics i una sèrie de productes complementaris.
Així, per exemple, per a un col·lectiu d'escolars, tenim un producte principal, format bàsicament per la visita als centres de producció artesana, que podem estructurar amb aquestes dades.
En la realitat, el ventall de possibilitats sempre és més ampli. Tindrà molt a veure amb la creativitat dels encarregats de dur a terme el projecte turístic a la destinació (grup de competitivitat).